CFP Green Buildings Congres

Afgelopen donderdag was Officelynq aanwezig op het CFP Green Buildings Congres. Een congres waar 40 start-ups centraal staan. Het zijn start-ups met ideeën die concreet bijdragen aan het verduurzamen van gebouwen. Hieraan is ook de ABN AMRO Innovation Challenge gekoppeld.

Er waren drie bekende sprekers aanwezig: Katja Schuurman, Ruud Veltenaar en Ezekiel Katato. Katja Schuurman vertelde over haar stichting Return to Sender. Daarmee stimuleert ze eerlijk ondernemerschap voor de allerarmsten. Met de stichting ontstaat duurzame handel. Er zijn nu al meer dan 1,5 miljoen producten verkocht en meer dan 7.000 banen wereldwijd gecreëerd. Ruud Veltenaar is futuroloog, filosoof en TedX-spreker. Hij vertelde onder meer over zijn inspiratie, de trends en ontwikkelingen m.b.t. Green Buildings en de impact hiervan. Ezekiel Katato ervaart als Masai leider in Kenia als geen ander de klimaatverandering. Hij vertelde onder andere over de tocht van 700 km die hij en zijn stam hebben afgelegd om meer eten en water te vinden.

CFP Green Buildings Congres

ABN AMRO Innovation Challenge

Vorig jaar was volgens de organisatie CFP een groot succes. Daarom organiseerde zij dit jaar opnieuw de ABN AMRO Innovation Challenge. Dit bood ongeveer 40 startups een podium, waaronder Officelynq. De start-ups lieten in een pitch zien, hoe met de nieuwste, beste en meest inspirerende ideeën en innovaties de bestaande bouw in Nederland verduurzaamd kan en moet worden. Daar is Officelynq één idee van.

Bjørn heeft Officelynq gepitcht. Hij vertelde onder andere waarom Duurzaam Delen de toekomst is en hoe dat te realiseren. Het is een inspirende plek geweest om contacten op te doen. Uiteindelijk is Officelynq tweede van de zaal geworden, net niet genoeg om naar de finale te gaan.

De beste vijf pitches kregen de mogelijkheid om op het hoofdpodium een final pitch te houden voor een Dragons Den én voor een publiek van meer dan 300 gebouweigenaren en eindbeslissers uit de real estate, facility management en techniek.

PHI Factory is de winnaar van de ‘ABN AMRO Innovation Challenge Award 2018’. Daarnaast heeft de start-up €5.000,-, een maatpak én lederen tas gewonnen. Namens Officelynq: van harte gefeliciteerd!

Wilt u weten hoe u uw kantoor Duurzaam kunt Delen? Laat een reactie achter en wij nemen snel contact met u op.

Bron: MVO Nederland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik accepteer de Privacy Policy