Dag van de Uitvinders

Morgen is het de Dag van de Uitvinders. Deze dag is bedoeld om mensen aan te moedigen ideeën te realiseren. Uitvindingen die de huidige situatie verbeteren. Daarnaast eren we op de Dag van de Uitvinders zowel vergeten als grote uitvinders. Een van deze grote uitvinders is Steve Jobs (1955-2011). Een innovator op het gebied van computers, smartphones en animatie. En Steve Jobs is natuurlijk jarenlang het icoon van Apple geweest.

Gelukkig zijn er op de wereld veel mensen die graag hard nadenken en tot briljante ideeën komen. Want hoe zou de wereld eruit zien zonder al die technologische uitvindingen? In ieder geval heel anders. Ook in Nederland willen we de meest succesvolle uitvindingen op de markt brengen. Niet voor niets was het programma ‘Het beste idee van Nederland’ een groot succes. Daarnaast schieten in Nederland de start-ups als paddenstoelen uit de grond. Een combinatie van een probleem en de juiste technische, creatieve kennis, zorgen samen voor de meest vernieuwende oplossingen.

In de Nederlandse start-ups werd in 2017 ongeveer 414 miljoen euro geïnvesteerd. Het verschil met vroeger is dat de huidige start-ups streven naar balans tussen People, Planet en Profit. Een van start-ups is The Ocean Cleanup. Dit is mooi voorbeeld van een initiatief dat een uitvinding bedacht heeft voor de wereld. Met een innovatieve uitvinding zorgen zij voor de grootste schoonmaak in de geschiedenis. Deze start-up heeft het doel om de oceaan te ontdoen van plastic. Dit is namelijk een groot maatschappelijk probleem.

Officelynq is ook een start-up met de focus op de balans tussen People, Planet en Profit. Door het kantoorgebruik in kaart te brengen kan energie en kantoorruimte bespaard worden. Dit is goed voor de Planet. Voor de People zorgt Officelynq voor een efficiëntere werkomgeving. Als de medewerkers beter presteren en huisvestingskosten lager zijn, zal dit resulteren in meer Profit voor het bedrijf.

Wilt u weten wat Officelynq voor uw kan betekenen? Neem dan contact op, we bespreken graag met u de mogelijkheden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *