De Dag van de Duurzaamheid

Iedereen merkt dat de wereld snel veranderd. Het is u vast niet onopgemerkt gebleven; de warme zomerdagen in oktober. Het KNMI heeft de warmste oktober ooit gemeten. We hebben geen invloed op de warme oktober dagen. Wel op de invulling van die dagen. In oktober gaat de klok een uurtje achteruit en vieren we Halloween. Ook gaf Nederland aandacht aan duurzaamheid op 10 oktober, de Dag van de Duurzaamheid.

Op de Dag van de Duurzaamheid zijn door het hele land activiteiten georganiseerd. Duurzaamheid is een breed begrip geworden. Waar het op neer komt is dat in een duurzame wereld, de mensen (people), het milieu (planet) en de economie (profit) met elkaar in evenwicht ontwikkelen. Alleen zo komt het in beweging en putten we de aarde steeds minder uit. We dragen de verantwoordelijkheid voor de volgende generaties.

Die verantwoordelijkheid ligt ook bij de kantooreigenaren en de gebruikers. Kleine stapjes worden vaak al ondernomen. Denk hierbij aan afval scheiden en recyclebare koffiebekertjes. Zoals bekend helpen alle kleine beetjes, maar u kunt meer doen als bedrijf of kantooreigenaar. U kunt bijvoorbeeld energie besparen. Dat dit zorgt voor lagere energiekosten en een bijdrage levert aan een beter klimaat is algemeen bekend. Maar doet u dit al? Door eenvoudige handelingen uit te voeren kan er al flink bespaard worden. Wat denkt u van het vervangen van de ouderwetse TL-lampen of gloeilampen door LED verlichting?

Daarnaast is er wetgeving om kantoren van een energielabel te voorzien en energiebesparende maatregelen met een terugverdientijd van minder dan 5 jaar uit te voeren. Zo’n energielabel is erg interessant. Want heeft u wel eens nagedacht over (verborgen) leegstand in uw kantoorpand? In Nederland maken we namelijk voor minder dan 50% effectief gebruik van de totale kantoorcapaciteit. Wat is het nut van een energielabel A+++ als het kantoorpand voor de helft leegstaat?

U kunt echter een veel grotere impact maken op het klimaat, door te zorgen dat er minder kantoren nodig zijn. Dan hoeven ze niet gebouwd en van energie voorzien te worden. Hiervoor kunt u Officelynq gebruiken. Officelynq geeft u namelijk inzicht in het gebruik van uw kantoorpand. Hierdoor kunt u uw kantoor efficiënter indelen en gebruiken. Dit gebruik wordt helder in kaart gebracht door onze sensoren en Officelynq Management Portal.

Wilt u meer weten over het efficiënter gebruiken van uw kantoorpand? Laat een bericht achter, we nemen graag contact met u op!

www.officelynq.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik accepteer de Privacy Policy