Energie besparen in december

December, de laatste maand van het jaar. Met Sinterklaas, Kerst en Oud & Nieuw is het gezelligheid ten top. Daarnaast is het voor veel bedrijven het moment om terug te blikken naar het afgelopen jaar. Maar één ding waar niemand omheen kan is de winter. Het is het koudste jaargetijde, na de herfst en vóór de lente. Maar hoe kunt u energie besparen in december?

Aan het buitenklimaat is weinig te veranderen. Hoe kunt u er warm bij zitten op kantoor, zonder teveel energie te gebruiken? Een grote ruimte verwarmen kan in de winter veel energie kosten. Door de deuren dicht te houden is al een stap gezet. Zijn de deuren en ramen op kantoor al voorzien van tochtstrips? Dit is een gemakkelijke manier om veel energie te besparen. Op deze manier wordt ervoor gezorgd dat warme lucht niet naar buiten kan.

Het bewust benutten van uw kantoorpand is ook een manier. Hanteert uw kantoor flexwerken? Dan kunt u met behulp van Officelynq ervoor zorgen dat het kantoor zo duurzaam mogelijk wordt gebruikt. Uw medewerkers zullen dan werkplekken vinden om de lage verdiepingen. Zo kan het op rustige dagen zelfs voorkomen dat een aantal bovenverdiepingen niet worden gebruikt. Dit zorgt er uiteraard voor dat deze verdiepingen niet verwarmd hoeven worden. Maar de grootste energiebesparing kunt u realiseren als u veel minder kantoorruimte gaat gebruiken. Door het delen van werkplekken te optimaliseren kunt u het aantal benodigde vierkante meters per medewerker aanzienlijk terugbrengen. Officelynq kan u daarmee helpen.

Wilt u weten wat de mogelijkheden zijn voor uw kantoor? Neem dan contact op of kijk op onze website.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik accepteer de Privacy Policy