Nieuwe website. Check!

Een fris geel tintje, diverse foto’s maar vooral concrete content over Officelynq. De mix van onze nieuwe website, want we zijn live! 

En zo’n nieuwe website vergt wat toelichting. Want waarom Officelynq? En hoe zijn we ontstaan? Officelynq is een jonge moderne onderneming. We creëren met innovatieve technologie een lynq tussen uw medewerkers en uw kantoorpand. Daarmee optimaliseert Officelynq uw kantoorpand en de effectiviteit van uw medewerkers. 

In onze vorige post vertelde wij al over onze gebruiksvriendelijke app. Bjørn Gröninger en Quanjing Li startten ongeveer twee jaar geleden met Officelynq. Zij hebben een slimme sensor en software ontwikkeld om flexwerken te bevorderen.

Gewapend met eigen ervaring op het gebied van het delen van werkplekken, een achtergrond in technische facilitaire dienstverlening bij Kuijpers en een idee heeft Bjørn zich destijds weten te
kwalificeren bij YES!Delft voor deelname aan het launchlab uit een groep van ca 60 aanmeldingen. Zo ook de startup van Quanjing, Flessage. Daar hebben Quanjing en Bjørn elkaar dus leren kennen. Met de kennis en ervaring van Quanjing op het gebied van software ontwikkeling en die van Bjørn, is tijdens het Launch Lab de start geweest van een interessante samenwerking en daarmee het begin van Officelynq.

Als onderdeel van het lean startup Launch Lab, heeft Bjørn toen een onderzoek gestart. Er zijn vele interviews gehouden met gebruikers of verantwoordelijken van kantoren waar werkplekken gedeeld worden. Daarna zijn de resultaten gekwantificeerd met een online enquête. Conclusies waren dat er grote problemen met het delen van werkplekken, tijdverspilling en diverse gedragsproblemen zijn. Elke dag wordt tijd verspild met het zoeken van beschikbare werkplekken of vergaderruimtes. Daarnaast is het vinden van specifieke collega’s een vorm van tijdverspilling. Maar door dat onderzoek kwam hij er ook achter dat er veel medewerkers diverse ongemakken ervaren. Denk hierbij aan no-show bij reserveringen en het onheus reserveren van plekken met jassen en tassen, zonder de werkplek daadwerkelijk te gebruiken. Hoe kunnen deze problemen zo gemakkelijk mogelijk opgelost worden voor kantoorgebruikers? 

Zo’n totaaloplossing bestond nog niet. Het was óf alleen de hardware óf alleen de software, of de oplossing was niet zo gemakkelijk voor de kantoorgebruikers. Bjørn wilde het allemaal. Daarmee was het raamwerk voor een nieuw bedrijf, Officelynq, gezet. 

Nu, twee jaar later, presenteren wij met trots (op onze nieuwe website) onze slimme sensor, de bijbehorende apps én de Management Portal. 

De Officelynq app is dé persoonlijke assistent van iedere kantoorgebruiker. Vind snel en gemakkelijk een beschikbare werkplek of vergaderruimte. En deze week is zowel de Android app als iOS versie naar de Playstore en de Appstore gestuurd voor een review. In onze Management Portal is in één oogopslag het gebruik van uw kantoorpand te zien. Wist u dat ongeveer de helft van uw kantoorpand niet effectief wordt benut? Met de slimme sensoren van Officelynq kunt u uw kantoorpand optimaal benutten. Zo kunt u groeien binnen dezelfde ruimte, of andere dingen met uw ruimte doen! 

Wilt u weten hoeveel tijd uw medewerkers en hoeveel kosten u kunt besparen? Vraag naar onze demo! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik accepteer de Privacy Policy