System structure Officelynq Workx

Speciaal voor kantoren met flexplekken is er Officelynq WORKX. Hiermee krijgt u inzicht in het gebruik van uw kantoor, kunt u ruimte per medewerker besparen en uw kantoor optimaliseren, net als bij Officelynq SPACE. Daarnaast verhoogt u de productiviteit daar uw kantoorgebruikers minder hoeven te zoeken. Tevens verminderd u, het bezet houden van werkplekken die niet benut worden (ook wel ‘handdoekjes leggen’), en ‘no-shows’ bij reserveringen.

Uw kantoorgebruikers kunnen met behulp van Officelynq App snel en zonder zoeken een vrije werkplek of spreekkamer vinden en zo mogelijk boeken. En dat met de gewenste faciliteiten. Ook kunnen ze een werkplek nabij een officebuddy vinden of alleen een collega, zonder die onnodig te storen. De kantoorgebruikers gaan hierbij zelf over hun privacy instellingen.

Hiertoe verzamelen Officelynq SMART sensoren op werkplekken en spreekkamers de benodigde data. Die data wordt met een gateway via 4G doorgegeven aan Officelynq Web Services in de cloud. U krijgt managementinformatie en doet applicatiebeheer met Officelynq Management Portal.

De draadloze SMART sensoren zijn gemakkelijk en snel te plaatsen. Afhankelijk van gebouweigenschappen is in de meeste gevallen slechts 1 gateway per 2 a 3 verdiepingen nodig, op een centrale plek van een verdieping. Hiervoor is alleen een stopcontact nodig. Daar de gateway over 4G naar de Web Services communiceert, staat het systeem los van uw bedrijfsnetwerk. Dat scheelt beveiligingsuitdagingen.