Het was een duurzaam jaar

Het was een duurzaam jaar. Er zijn stappen gemaakt om beter om te gaan met de wereld. We werden bewuster van ons energiegebruik. Deelden onder andere kennis en onze werkplekken. En met die stappen gaan we steeds duurzamer leven. Waar heeft u duurzame stappen in gemaakt?

Dit was het jaar voor Officelynq. We startten op Wereld Telecommunicatie-dag met LinkedIn. En sindsdien kan iedereen wekelijkse onze blogs lezen. Op onze nieuwe website, want die werd ook dit jaar gelanceerd. Een fris geel tintje, diverse foto’s maar vooral concrete content over Officelynq.

Diverse mijlpalen werden behaald en diepe dalen werden overwonnen. Overwonnen door hard werken, want dat hoort bij een start-up. De sensoren kwamen binnen. Dat heeft even mogen duren, maar dan hebben we ook wat! Ze zorgen ervoor dat zichtbaar wordt welke werkplek of spreekkamer beschikbaar is en zijn onderdeel van het Officelynq SMART-sensor netwerk. Ze geven draadloos de informatie door aan de Officelynq Web Services.

Het was het jaar waarin de privacy wet werd aangepast. Daar heeft u vast veel mails over ontvangen. Wellicht wel van bedrijven waarvan u niet eens wist dat zij uw gegevens hadden… Juist omdat de privacy zo belangrijk is, anno 2018, benoemden we het volgende: de Officelynq SMART -sensoren delen alleen anonieme informatie via de gateway van het SMART-sensor netwerk.

Sinds 2018 verspillen onze gebruikers geen minuten meer. Minuten met het zoeken van een werkplek en geen collega’s meer (onnodig) storen om erachter te komen waar ze zitten. Hoe fijn is dat? Zoek jij nog steeds dagelijks naar een geschikte flexplek binnen je kantoor? Vervelend… Dat vonden onze oprichters namelijk ook. Daarom ontwikkelden zij Officelynq. Neem gerust contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Naast online veel vernieuwing, was Officelynq dit jaar offline ook goed zichtbaar. De oprichters presenteerden op verschillende evenementen. Officelynq was aanwezig op CFP Green Buildings Congres. Een congres waar 40 start-ups centraal staan. Het zijn start-ups met ideeën die concreet bijdragen aan het verduurzamen van gebouwen. Hieraan is ook de ABN AMRO Innovation Challenge gekoppeld. En daar pitchte mede-eigenaar Bjørn Officelynq! Hij vertelde onder andere waarom Duurzaam Delen de toekomst is en hoe dat te realiseren.

Op het SmartWell Builing Event van Kuijpers werd een elftal aan duurzame oplossingen gepresenteerd. Officelynq stond in de basis van dit duurzame elftal. SmartWell Building, een droom of werkelijkheid? Deze vraag stond centraal tijdens het event. Zakenvrouw van het jaar 2018 Aukje Kuypers ontving deze dag beslissers van vele Kuijpers klanten bij de KNVB in Zeist. Twee werelden werden deze dag samengebracht namelijk; voetbal en SmartWell Building. Als gastspreker was niemand minder dan Danny Makkelie te gast. De 35-jarige arbiter was één van de dertien videoscheidsrechters die in Rusland in actie is gekomen.

Het einde van het jaar is nu echt in zicht. Het jaar waarin delen een bredere dimensie heeft gekregen, en het concept van de ‘derde werkplek’ steeds verder groeit. Delen is een manier geworden om te besparen en beter gebruik te maken van wat we hebben. In Nederland staan zo’n 8 miljoen auto’s gemiddeld 23 uur per dag stil. SnappCar maakt het mogelijk om de auto’s te delen. Via deze weg kunt u uw auto verhuren of zoeken naar een huurauto in de buurt. Zo wordt er efficiënter gebruik gemaakt van de auto’s. Thuisafgehaald.nl is een initiatief van Crowdeffect. Zij maken het mogelijk om eten op te halen bij de buren. Avondeten wat over is bijvoorbeeld. Dit verminderd voedselverspilling.

Wat heeft u gedeeld dit jaar?

Officelynq wenst u een duurzaam 2019!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik accepteer de Privacy Policy