Ruim je Bureau op Dag

Okay, officieel ben je alweer een tijd hard aan het werk, zijn de nieuwjaarsborrels achter de rug en heeft u uw collega’s ‘de beste wensen’ gewenst. Toch? We hopen dat je genoten hebt van de Kerstdagen en het Nieuwjaar goed bent gestart. Maandag was het Ruim je Bureau op Dag. Als jouw kantoor flexwerken hanteert is dat fijn voor de collega na jou. Maar als jullie nog op een traditionele manier werken, is het vooral fijn voor jezelf. Op die manier houd je overzicht en krijgt je in je hoofd wat meer ruimte. Daarom hebben we 5 tips.

1. Verboden gebied voor papier

Dit klinkt misschien gek en wellicht onmogelijk, maar probeer papier zo veel mogelijk weg te houden bij je bureau. Of berg het na gebruik direct op. Stapels met losse papieren op je bureau beperken je focus op waar je mee bezig bent. Hoe je dit het beste aanpakt? Simpel! Ga voor een kast naast je bureau. Op die manier heb je papieren altijd binnen handbereik, maar uit het zicht. En we leven inmiddels in 2019, wordt het niet tijd voor iets meer digitalisering?

2. Bakjes

Dit klinkt misschien logisch, maar zie dit als een kleine reminder. Berg losse spullen zoals je schaar, pennen en post-it’s op in verschillende bakjes of lades. Het liefst bakjes die dicht kunnen. Ook dit geeft je rust en overzicht om je nog beter te kunnen focussen op je werk.

3. Keep it clean

Opgeruimd betekent niet alleen geordend en leeg, maar ook schoon. Houd je werkplek netjes en gebruik bijvoorbeeld onderzetters voor je koffie of thee en lunch niet achter je bureau.

4. Planten

Geen specifieke Ruim je Bureau op Dag-tip, maar het helpt je wel beter concentreren. Zo verminderen planten geluidsoverlast in een kantoortuin bijvoorbeeld tot wel 5 decibel. De planten kunnen het beste in een hoek geplaatst worden. Op die manier hebben ze meer effect dan de planten in het midden van de ruimte te plaatsen. Dit komt doordat geluid meestal terug de kamer in wordt gekaatst door de muren en deze beweging wordt door de aanwezige planten geabsorbeerd of gebroken.

5. Blijf bij jezelf

Uiteindelijk gaat het erom hoe jij het beste werkt. Blijf jezelf en kies wat voor jou het beste werkt. Officelynq denkt graag met jou en je collega’s mee. Bijvoorbeeld hoe je het beste kunt werken met flexplekken. Neem contact op voor een vrijblijvend gesprek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik accepteer de Privacy Policy