Delen van ‘derde werkplekken’?

Het einde van het jaar is in zicht. Het jaar waarin delen een bredere dimensie heeft gekregen, en het concept van de ‘derde werkplek’ steeds verder groeit. Delen is een manier geworden om te besparen. In Nederland staan zo’n 8 miljoen auto’s gemiddeld 23 uur per dag stil. SnappCar maakt het mogelijk om de auto’s te delen. Via deze weg kunt u uw auto verhuren of zoeken naar een huurauto in de buurt. Zo wordt er efficiënter gebruik gemaakt van de auto’s. Thuisafgehaald.nl is een initiatief van Crowdeffect. Zij maken het mogelijk om eten op te halen bij de buren. Avondeten wat over is bijvoorbeeld. Dit verminderd voedselverspilling.

Wat heeft u gedeeld dit jaar? Iets wat steeds meer voorkomt is het delen van werkplekken. Hiermee worden voor uw werkgever kosten bespaard. Maar uw productiviteit en creativiteit wordt er ook door verhoogd, mits passend georganiseerd! U komt in contact met collega’s die u normaal gesproken amper spreekt.

Naast intern uw werkplek delen, ziet Officelynq toekomst in het delen van uw kantoorgebouw met anderen. Het is nog steeds normaal om een eigen bureau of kantoor te hebben. Het voelt dan ook raar om het kantoor te delen met anderen, helemaal met mensen van buiten uw organisatie. Er zijn behoorlijk wat laag bezette dagen in een jaar. Denk aan de woensdag en vrijdag, maar ook in het weekend staat uw kantoor volledig leeg. Terwijl juist in die daluren andere organisaties die ruimte goed kunnen gebruiken. De plaatselijke voetbalvereniging voor een vergadering bijvoorbeeld.

Ook wordt de ‘derde werkplek’ steeds meer gebruikt. Dit is een werkplek tussen de thuiswerkplek en die bij uw werkgever in. Dat kan uw auto zijn, maar ook een koffiebar of restaurant of iets dergelijks. Hoe duurzaam zou het zijn als we de eigen onbenutte capaciteit in onze kantoren zouden gaan delen, om overal zulke ‘derde werkplekken’ ter beschikking te stellen tussen verschillende bedrijven. En misschien ook wel voor andere mensen die er graag gebruik van maken, en daarmee creativiteit en verrassende nieuwe dingen in uw organisatie brengen. Bovendien heeft u dan veel minder eigen capaciteit nodig, als ook een deel van uw collega’s vanuit die ‘derde werkplekken’ elders werkt.

Op dit moment zijn er enkele bedrijven die werkplekken aan elkaar verhuren of zelfs gratis willen delen. Wellicht moeten andere bedrijven nog even wennen aan het idee, maar Officelynq gelooft in deze oplossing. Kosten besparen is niet het enige voordeel voor een werkgever. Het is in het kader van ‘Delen is Duurzaam’ belangrijk om onbezette kantoorruimte te delen. Het is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de kosten voor uw werkgever. Waar wacht u nog op?

Wilt u de mogelijkheden bespreken voor uw kantoor? Laat dan een bericht achter, wij nemen graag contact met u op!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik accepteer de Privacy Policy